logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh

Mobile Marketing

Pay Per Click (PPC) Management

Conversion Rate Optimization

Email Marketing

Online Presence Analysis

Fell Free To contact Us
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus

1-677-124-44227

info@your business.com

184 Main Collins Street West Victoria 8007

(+32) 473-889-783

Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent

Top

Hoe werkt marketing automation? — interview met Sandra Beelaert

Hoe werkt marketing automation? — interview met Sandra Beelaert

In deze video praat ik met Sandra Beelaert, zaakvoerster bij Marketing FiZZ, over wat marketing automation kan betekenen voor uw onderneming.

“Vandaag wordt marketing automation veelal gelijk gesteld aan e-mail automation.”, zegt Sandra. “In de realiteit betekent deze term veel meer dan dat. In essentie is het een verzamelnaam voor software toepassingen en technologieën die zijn ontworpen om efficiënter aan marketing te doen.”

Sandra heeft intussen meer dan 15 jaar ervaring in het marketing landschap en verwezenlijkte al mooie resultaten voor klanten zoals Proximus , Credon, etc.

Hier zijn de key take-aways van ons gesprek:

1. Marketing automation is een essentiële tool voor bedrijven die sterk inzetten op inbound marketing.

Inbound marketing is een marketingtechniek die ervoor zorgt dat mensen jouw product of dienst zelf ontdekken, bijvoorbeeld via een zoekopdracht in Google of social media post. Content marketing is een belangrijk aspect hiervan.

“Wanneer je als KMO volop wil inzetten op deze marketingaanpak, zal je snel nood hebben aan een marketing automation tool zoals HubSpot of SharpSpring.”, stelt Sandra. “Anders wordt het onhoudbaar en zal je redelijk wat administratief werk te verduren krijgen.”

Een dergelijke tool is veel meer dan een CRM-systeem. “Met zo’n tool kan je o.a. blogs maken, verschillende landingspagina’s testen, het traject van website bezoekers in kaart brengen, etc. Je kan daar heel ver in gaan.”, zegt Sandra.

hoe werkt marketing automation?

2. Marketing automation helpt leads genereren

“In de KMO-wereld bestaan er nog tal van websites (vooral B2B) die amper tot geen leads genereren.”, stelt Sandra vast. “Veelal hebben die websites slechts één call-to-action en dat is het contact formulier. Bij nader onderzoek in Google Analytics stel je dan vast dat de contact pagina nauwelijks bekeken wordt. Dit is een bittere realiteit.”

Aan de hand van content creatie (bv: een whitepaper, webinar, etc.), de juiste call-to-actions en een marketing automation proces kan je aan de lopende band leads genereren. “Op deze manier zullen er van de 100 website bezoekers in plaats van 0 misschien 5 of 6 converteren naar een lead.”, zegt Sandra.

3. Marketing automation bespaart tijd

Een van de grote voordelen van marketing automation is dat je minder tijd hoeft te spenderen aan administratieve en herhaaldelijke taken.

“Als je gebruik maakt van een tool zoals SharpSpring, kan je tijd gaan vrijmaken om creatief te zijn en focussen op de dingen die er écht toe doen.”, concludeert Sandra. 

[email protected]

Anthony is een online marketing consultant en zaakvoerder bij Perez Content Hub. Hij helpt bedrijven meer leads en sales genereren online.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.