logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh

Mobile Marketing

Pay Per Click (PPC) Management

Conversion Rate Optimization

Email Marketing

Online Presence Analysis

Fell Free To contact Us
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus

1-677-124-44227

info@your business.com

184 Main Collins Street West Victoria 8007

(+32) 473-889-783

Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent

Top

Restaurant Gloriëtte Case Study

De uitdaging

In het voorjaar van 2019 kreeg Alain Degrijse — ex-uitbater van horecazaken Fait Divers, Old Ghent en Meridies — een nieuwe droom: hij wilde het dorpscafé “De Gloriette” in het landelijke Drongen omtoveren tot een gemoedelijke brasserie.

De Gloriette was toen in handen van Mia Vanderhaegen, een welbekend gezicht voor vele Drongenaarse cafégangers.

Alain deed zijn verhaal bij Mia en die was snel overtuigd van zijn wilde plannen.

Mia gaf de sleutel door aan Alain en het verhaal kon beginnen…

Gloriette case study opening

Het verhaal

Perez Content Hub werd ingeschakeld om via social media een opbouwend verhaal te vertellen, met als doel de nodige spanning en anticipatie voor de officiële opening te creëeren. (P.S. Voor restaurant Lys d’Or deden wij iets gelijkaardig 😉)

Zoals steevast startten we met het opmaken van een content plan. We vinden het belangrijk om vooraf na te denken over de vraag: “Wat gaan we wanneer, hoe en waarom communiceren?”

We kozen ervoor om het verhaal van de nieuwe “Gloriëtte” stapje bij stapje bekend te maken via Facebook en Instagram, vanaf de overname (Mia –> Alain) tot de omgeving en de uiteindelijke verbouwingswerken.

Restaurant Gloriëtte case study storytelling

Tijdens dit “storytelling proces” begonnen meer en meer mensen ons te volgen. Alle social media volgers (en dus potentiële restaurantbezoekers) leidden we naar een landingspagina waar ze zich konden inschrijven op een wachtlijst. Op die manier verzamelden we voor de officiële opening meer dan 1000 e-mail adressen.

Ons doel was om elke week één post te verspreiden op Facebook en Instagram vanaf begin december t.e.m. de geplande openingsdag (1 april 2020). Echter, op 15 maart 2020 kwam de niet zo fijne gastheer “Corona” aan in ons land. Hierdoor zagen we ons genoodzaakt de openingsdatum uit te stellen naar 11 juni.

Tijdens de lockdown bleven wij de communicatie onderhouden met het doelpubliek van de Gloriëtte, en dit op een positieve manier. Ook Alain bleef enthousiast en werkte hard verder om zijn nieuw restaurant klaar te stomen (hierbij genoot hij af en toe van een glaasje op het terras ;-))

gloriette succesverhaal

Het resultaat

De opening van restaurant Gloriëtte was een succesverhaal.

Onder het motto “People buy stories, not products” liepen de reservaties op de dag van lancering van de website (6 juni 2020) massaal binnen.

Hieronder vind je enkele statistieken op donderdagmorgen 11 juni 2020 (net voor de officiële opening van het restaurant):

• Meer dan 250 geregistreerde reservaties of 1000 gereserveerde couverts
• Boven de 2.000 volgers op Facebook en Instagram samen
• Meer dan 5.000 website bezoekers sinds lancering op zaterdag 6 juni 2020
• €8.500,00 aan cadeaubonnen verkocht sinds lancering eind mei 2020

O ja, de website en huisstijl ontwikkelde Perez Content Hub in samenwerking met Letterlik

gloriette website case study

Tot slot willen wij alle partijen bedanken die dit project mee hebben gerealiseerd, zoals architectenbureau Delmulle, domotica Watson & Volts, Resengo, en nog veel meer om op te noemen.

Zelf eens proberen?

Wil je het restaurant zelf eens uitproberen? Gloriëtte biedt een betaalbare internationale keuken in een groen kader. Reserveren kan je doen via www.gloriette.be 😉

restaurant gloriëtte opening case study


Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Plan een vrijblijvend gesprek met Anthony. 

P.S. Tijdens onze eerste gesprek zal ik enkele vragen stellen om uw bedrijf en marketing doelstellingen beter te leren kennen. Daarna volgt een voorstel op maat.