logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh

Mobile Marketing

Pay Per Click (PPC) Management

Conversion Rate Optimization

Email Marketing

Online Presence Analysis

Fell Free To contact Us
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus

1-677-124-44227

info@your business.com

184 Main Collins Street West Victoria 8007

(+32) 473-889-783

Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent

Top

PENTAX loupes Case Study

PENTAX loupes realisatie

De uitdaging

Onze challenge bestond erin om de lancering van een nieuw type loupebrillen online in de spotlight te zetten.

Concreet gaat het om de “PENTAX loupes”, een revolutionaire gadget die chirurgen en tandartsen helpt zonder fysieke kwaaltjes lange operaties tot een goed einde te brengen.

Dankzij de prismaglazen wordt het gezichtsveld van professionals rechtstreeks naar beneden geprojecteerd, waardoor deze kunnen opereren zonder hun nek te hoeven buigen. Handig toch? 🙂

 

pentax loupes realisatie

 

Wat wou de klant nu precies?

1) Een reeks frisse foto’s van de PENTAX loupes om te gebruiken op online media kanalen (website, social, etc.)
2) Een nieuwe, creatieve website waarop we het nieuwe product (i.e. de PENTAX loupes) tentoonstellen
𝟯) Een online communicatieplan met als primair doel demo-aanvragen te genereren voor deze nieuwe bril

 

Het verhaal

Perez Content Hub werd ingeschakeld om bovenstaande wensen van de klant in te vullen.

Eerst en vooral hielden we een professionele productfotografie-sessie in de studio van mijn creatieve partners van ontwerpbureau Letterlik. We nodigden enkele modellen uit om de PENTAX loupes op een zo persoonlijk mogelijke manier voor te stellen.

 

Fotografie PENTAX loupes

 

Nadat we de professionele productbeelden hadden verzameld, was het tijd om deze te benutten op de diverse online media kanalen van PENTAX loupes zoals social media, e-mail en vooral: de nieuwe website.

In samenwerking met onze partners van Letterlik bouwden we een moderne en minimalistische landingspagina onder de domeinnaam pentaxloupes.com. Aan de hand van een 3D-voorstelling lieten we het product visueel-technisch volledig tot haar recht komen. 

 

PENTAX loupes 3D-voorstelling

 

Daarnaast gebruikten we de foto’s van onze modellen om de website een persoonlijke touch te geven en de primaire features en benefits van PENTAX loupes te beschrijven.

Tot slot maakten we een online communicatieplan op met als doel de PENTAX loupes stapje bij stapje bekend te maken bij het beoogde doelpubliek. We zetten hierbij in op social media en e-mail marketing.

Na de opzet van het Facebook en Instagram profiel voor PENTAX loupes lanceerden we meteen enkele teasers met als doel de anticipatie naar het moment van lancering op te bouwen:

 

post teaser pentax loupes

teaser post pentax loupes

teaser post pentax loupes

 

Geleidelijk aan bouwden we het aantal volgers uit op zowel Facebook als Instagram , waar we in de “pre-launch periode” reeds vele berichtjes ontvingen van potentieel geïnteresseerden.

In afwachting van lancering van de website creëerden we ook een wachtpagina, waar kandidaten ze zich al konden inschrijven om niets te hoeven missen. Binnenkomende contacten werden automatisch geregistreerd in MailChimp, een e-mail marketing tool.

Tot slot benutten we de bestaande mailinglijst van de klant (+- 2.500 contacten) om de beoogde doelgroep (i.e. chirurgen en tandartsen) bewust te maken van dit nieuwe product. 

 

Het resultaat

Goede content marketing moet altijd een bepaalde doelstelling nastreven.

Voor de PENTAX loupes was die doelstelling voor lancering van de website om potentieel geïnteresseerden te registreren. Tijdens en na lancering van de website was het primaire doel om demo aanvragen te genereren.

Hier slaagden we ook met glans in:

In de pre-launch fase genereerden we een 35-tal leads via de wachtpagina, terwijl we kort na de launch meteen tientallen demo aanvragen genereerden!

De opgebouwde anticipatie via social media en e-mail bleek dus te lonen. Het ging zelf zover dat de klant ons vroeg de social media advertenties tijdelijk uit te stellen omdat de leads anders niet meer konden opgevolgd worden. Wat een luxepositie! 🙂

 

pentax loupes model

 


 

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Plan een vrijblijvend gesprek met Anthony. 

Anthony Perez

P.S. Tijdens onze eerste gesprek zal ik enkele vragen stellen om uw bedrijf en marketing doelstellingen beter te leren kennen. Daarna volgt een voorstel op maat.