logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh

Mobile Marketing

Pay Per Click (PPC) Management

Conversion Rate Optimization

Email Marketing

Online Presence Analysis

Fell Free To contact Us
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus

1-677-124-44227

info@your business.com

184 Main Collins Street West Victoria 8007

(+32) 473-889-783

Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent

Top

fit20 Gent case study

fit20 Gent nieuwe website

(witruimte)

De uitdaging

fit20 is een revolutionair fitnessconcept waarbij je 20 minuten per week traint met een gecertificeerd personal trainer.

De franchiseformule ontstond in Nederland in 2009 en vloog snel over naar België en andere (niet-)Europese landen. Dankzij het succes telt ons land intussen dertien fit20 studio’s en het ziet er naar uit dat deze expansie zich zal verderzetten.

Perez Content Hub werd aanvankelijk ingeschakeld door de franchisenemers in regio Gent om een nieuw online marketingbeleid uit te stippelen.

Het Gentse zaakvoerdersduo, Luc en Pascale, namen tot dan de leiding over twee fit20 vestigingen: studio Watersportbaan en studio Maaltecenter. De twee waren niet meer opgezet met het centrale marketingbeleid dat vanuit België werd gevoerd en wensten bijgevolg een nieuwe wind te laten waaien doorheen hun digitale marketing.

“Voorheen hadden wij twee onpersoonlijke websites, eentje voor elke vestiging, die we maar nauwelijks zelf konden aanpassen. We wilden vooral een meer persoonlijke aanpak in ons digitaal marketing verhaal brengen.” – franchisenemers Luc & Pascale

(witruimte)

luc en pascale fit20 gent

(witruimte)

Wat wou de klant nu precies?

1) Een nieuwe website waarbij beide fit20 studio’s in Gent verenigd worden op één centrale locatie (voorheen waren dit twee aparte websites)
2) Een nieuw social media marketing beleid
𝟯) Een stijging van het aantal introductiesessies (i.e. een introductiesessie is een gratis training waarbij een geïnteresseerde het concept vrijblijvend kan testen.)

(witruimte)

Het verhaal

Perez Content Hub werd ingeschakeld om bovenstaande wensen van de klant in te vullen.

In samenwerking met onze web design partners van Letterlik maakten we eerst en vooral werk van een gloednieuwe, persoonlijke website: www.fit20gent.be.

We versterkten het persoonlijke karakter van het bedrijf door het team krachtig voor te stellen alsook lokale testimonials van klanten mee op te nemen:

(witruimte)

fit20 team gent

(witruimte)

fit20 gent testimonials

(witruimte)

Dankzij een CMS-systeem zorgden wij ervoor dat de zaakvoerders zelf gemakkelijk aanpassingen kunnen doen aan de website zoals extra testimonials toevoegen.

Tot slot integreerde ons team ook beide fit20 vestigingen in Gent (Maaltecenter en Watersportbaan) op één gemeenschappelijke website. Op die manier was het duidelijk dat deze vestigingen onder hetzelfde beleid staan en dus ook gepromoot kunnen worden vanuit de noemer “fit20 Gent”:

(witruimte)

Website fit20 gent locaties

(witruimte)

Nadat de website op punt stond stippelden we een nieuw social media marketing plan uit voor fit20 Gent.

Perez Content Hub gelooft in de kracht van content marketing dus opteerde ons team voor 10 à 12 maandelijkse posts op Facebook, Instagram en LinkedIn in combinatie met conversiegerichte advertentiecampagnes.

“De consistente, maandelijkse posts dienen vooral om de vertrouwensband met de bestaande volgers en klanten te versterken. Door te werken met terugkerende rubrieken stimuleren we ook de merkherkenning.” – Anthony Perez

Ons team ging aan de slag en bedacht enkele relevante social media rubrieken zoals een weetje, een testimonial, een dag in het leven van een personal trainer, een inspirerende quote, etc. Deze maandelijkse topics zouden richting, consistentie en herkenning brengen in het content plan.

We vertaalden enkele rubrieken in vaste social media templates en dit in de huisstijl van fit20. Het leuke hieraan is dat je niet alleen de newsfeed aantrekkelijker maakt op die manier, je kan ook de posts systematisch gaan uitlichten in de stories, zoals op Instagram:

(witruimte)

instagram feed fit20 gent

(witruimte)

Om een stijging van het aantal introductiesessies te realiseren voor fit20 Gent creëerden we ook enkele conversiegerichte advertentiecampagnes. Het doel was duidelijk: geïnteresseerden aansporen om een gratis kennismakingstraining te boeken in één van de twee fit20 Gent studio’s:

(witruimte)

fit20 gent facebook advertentie

(witruimte)

Het voordeel van Facebook advertenties is twee-ledig: ten eerste kan je een ruimer doelpubliek bereiken op basis van verschillende criteria zoals interesses, geografie, leeftijd, etc. Ten tweede kan je een gerichte call-to-action knop toevoegen aan jouw beeld zoals “meer informatie” of “nu boeken”. Sterker nog: je kan meerdere beelden, teksten en CTA-knoppen laten variëren en het algoritme van Facebook toont automatisch de best werkende variatie aan jouw ingestelde doelgroep. Deze functie heet “dynamisch advertentiemateriaal”.

Na vele tests kwamen we erachter dat Facebook lead advertenties de meest krachtige conversietool vormden voor fit20. Hierbij kunnen geïnteresseerden hun contactgegevens rechtstreeks in Facebook opgeven in ruil voor iets waardevol, in dit geval: meer informatie over het fit20-concept.

(witruimte)

fit20 gent Facebook lead ads(witruimte)

Het grote voordeel van dergelijke advertenties is dat je ze rechtstreeks kan laten linken met jouw CRM-systeem zoals MailChimp. Voor fit20 Gent gebruikte ons team de tool Zapier om de contactgegevens van alle Facebook leads rechtstreeks aan te vullen in MailChimp en daaropvolgend een automatische mailing te sturen met meer informatie over het concept alsook een duidelijke call-to-action om een gratis training te boeken.

(witruimte)

Het resultaat

Ons team lanceerde de nieuwe website van fit20 Gent in de de maand juli van het jaar 2020, toen de lockdownmaatregelen terug tot een minimum waren herleid.

Pas vanaf begin augustus begonnen we actief het nieuwe social media marketing beleid uit te rollen, en dat zie je duidelijk aan de resultaten in Google Analytics:

(witruimte)

Google Analytics resultaten klant fit20 gent

(witruimte)

Van begin augustus t.e.m. midden oktober genereerden we nagenoeg 100 leads met de nieuwe website. Zoals eerder aangegeven lag onze focus op het genereren van gratis sessies voor beide fit20 studio’s (Maaltecenter en Watersportbaan).

Toen we begin oktober pas echt resultaat begonnen zien met onze Facebook lead advertenties sloeg het noodlot toe: een tweede lockdown en alle fitnesscentra (incl. fit20) moesten opnieuw sluiten.

Dit was een pijnlijke zaak, niet alleen voor zaakvoerders Luc & Pascale, maar ook voor ons team, aangezien wij op weg waren om de conversiedoelen voor 2020 te behalen. Anyway, life goes on en we beschouwen deze case als een verhaal dat wordt vervolgd.

Ondertussen werd het succes van onze content marketing activiteiten ook opgenomen door het hoofdkantoor fit20 België, waarmee we nu onderhandelen om ons content marketing systeem toe te passen op andere fit20 vestigingen in België. Binnenkort zien jullie dus misschien meer van fit20 op jullie social media newsfeed verschijnen 😉

(witruimte)


(witruimte)

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Plan een vrijblijvend gesprek met Anthony. 

Anthony Perez

P.S. Tijdens onze eerste gesprek zal ik enkele vragen stellen om uw bedrijf en marketing doelstellingen beter te leren kennen. Daarna volgt een voorstel op maat.