logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh

Mobile Marketing

Pay Per Click (PPC) Management

Conversion Rate Optimization

Email Marketing

Online Presence Analysis

Fell Free To contact Us
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus

1-677-124-44227

info@your business.com

184 Main Collins Street West Victoria 8007

(+32) 473-889-783

Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent

Top

Candela Verlichting Case Study

Social media huisstijl Candela Verlichting

(witruimte)

De uitdaging

Candela Verlichting is een speciaalzaak te Wetteren die designverlichting verkoopt aan zowel particulieren als bedrijven.

Het bedrijf was lange tijd helemaal niet actief op sociale media. “Wij hebben de skills en de tijd niet om ons daar mee bezig te houden“, klonk het bij het eigenaars.

En dat werd snel duidelijk: toen wij hun Instagram profiel voor het eerst bezochten zagen we een reeks inspiratieloze, niet-samenhangende posts in de newsfeed. Kortom: niet meteen een grote aantrekkingskracht om relatief dure verlichting aan te kopen.

Social media huisstijl Candela Verlichting: voor én na

(witruimte)

Wat wou de klant nu precies?

1) Een social media content strategie en planning met als doel een duidelijk verhaal te brengen die de merkperceptie versterkt.
2) Een nieuwe, verfrissende social media huisstijl met als doel de posts op een grafisch consistente manier aan de buitenwereld te presenteren.
𝟯) Meer websitebezoekers aantrekken om hen warm te maken voor een bezoek aan de toonzaal.

(witruimte)

Het verhaal

Perez Content Hub werd ingeschakeld om bovenstaande wensen van de klant in te vullen.

Eerst en vooral doken we onder in onze “content hub” om een strategisch content plan te bedenken. We stelden voor om 9 maandelijkse posts op Facebook en Instagram te publiceren a.d.h.v. enkele vaste, terugkerende rubrieken: een realisatie, een testimonial, een product en leverancier in de kijker, etc.

“Vaste social media rubrieken geven niet alleen richting voor het maken van toepasselijke content, ze versterken ook de merkperceptie.” – Anthony Perez

Na het uitdokteren van de social media thema’s gingen we aan de slag met onze grafische partners van Letterlik om deze content strategie te vertalen in een gloednieuwe social media huisstijl.

Bij ons voorstel houden we steeds rekening met zowel het design-technische als strategische element:

(witruimte)

Social media huisstijl Candela Verlichting: design

(witruimte)

Wij geven de klant een voorproefje van hoe de Instagram feed eruit zal zien...

(witruimte)

Social media huisstijl Candela Verlichting: overzicht

(witruimte)

… en hoe de maandelijkse social media rubrieken tot uiting zullen komen. 

(witruimte)

Social media huisstijl Candela Verlichting: rubrieken

(witruimte)

Na het vastleggen van de content strategie en social media huisstijl was het tijd om erin te vliegen!

Aan de hand van onze content kalender planden wij de 9 maandelijkse posts in op Facebook en Instagram via de tool Later.

Om de organische posts meer kracht bij te zetten en doelen van de klant te bereiken zetten we bijkomstig twee maandelijkse Facebook advertenties op met als doel meer mensen naar de toonzaal te lokken:

(witruimte)

Facebook advertentie Candela Verlichting: voorbeeld

(witruimte)

“Wij zien een mix van organische social media posts en betaalde advertentiecampagnes als cruciaal om de doelen van onze klanten te bereiken. De wederkerende posts bouwen jouw merk op, terwijl de advertenties de korte-termijn doelen van jouw bedrijf helpen invullen zoals x aantal verkopen, leads, volgers, etc.” – Anthony Perez

(witruimte)

Het resultaat

Wij startten de samenwerking met Candela Verlichting op 15 september 2020.  Dankzij onze activiteiten zagen wij al vrij snel een stijging van het aantal websitebezoekers in Google Analytics:

(witruimte)

Stijging websitebezoekers klant

(witruimte)

Eind oktober kende het bezoekersaantal reeds een verviervoudiging, voornamelijk door toedoen van social media.

“Het is nog nooit zo druk geweest in de toonzaal gedurende deze tijd van het jaar”, vertelde Joëlle (eigenares) me. “We kunnen het amper opvolgen.”

Helaas sloeg het coronavirus weer toe begin november. Alle winkels gingen opnieuw toe, inclusief de toonzaal van Candela Verlichting. Dit bemoeilijkte uiteraard de rapportage voor het overige deel van 2020.

(witruimte)

Intussen is het begin december en zijn de winkels heropgestart. Wij zetten hoe dan ook de samenwerking met deze mooie verlichtingszaak verder om hun doelen te blijven realiseren! 

(witruimte)


Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Plan een vrijblijvend gesprek met Anthony. 

Anthony Perez

P.S. Tijdens onze eerste gesprek zal ik enkele vragen stellen om uw bedrijf en marketing doelstellingen beter te leren kennen. Daarna volgt een voorstel op maat.